Eylül 19, 2024

Kendine ait eşsiz güzellikleri ile Fethiye, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin yaz tatili için tercihi olmayı başarıyor. Turizm ve tatil cenneti olduğunu söylemenin kesinlikle yanlış olmayacağı Türkiye, en sevilen tatil lokasyonlarından biri olan Fethiye ile dikkatleri üzerine çeker. Özellikle Fethiye’de yapılacak aktiviteler, pek çok kişi tarafından ilgi görüyor.

Fethiye tatilinin diğer yaz turizmi için tercih edilen özellikleri arasında hem eğlenceli hem huzuru aynı anda barındırıyor olması var. Özellikle sezon boyunca oldukça kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapıyor olmasına rağmen kafa dinleyebileceğiniz ve huzurlu olabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Fethiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve görmeniz gereken yerleri öğrenmek için Fethiye’de Gezilecek Yerler listesi önemli faydalar sağlayacaktır!

Fethiye tatili denildiğinde akla gelen ilk olarak plajlar ve koylar oluyor. Mutlaka görmeniz gereken Fethiye plajları ve koyları sizlere mavi ve yeşilin her tonunu sunmayı vadediyor. Eğer daha önce Fethiye’ye gitmediyseniz görmeniz gereken yerler ile ilgili kafa karışıklığı geçiriyor olmanız kesinlikle olmaz! Çünkü Fethiye, oldukça geniş plaj ve koy listesine sahip bir tatil bölgesidir. 

Fethiye Plajları ve Koyları Listesi 

  1. Kabak Koyu 
  2. Patara Plajı
  3. Karaot Plajı
  4. İnlice Halk Plajı
  5. Katrancı Koyu
  6. Kıdrak Plajı
  7. Çalış Plajı
  8. Ölüdeniz
  9. Kelebekler Vadisi
  10. Aksazlar Koyu

Fethiye doğal güzellikleri kadar lezzetleriyle de öne çıkıyor. Bu yüzden Fethiye’nin meşhur yemekleri nelerdir? sorusuna  geziniz boyunca yanıtlar bulabilmeniz de önemli. Elbette Fethiye tatiliniz boyunca görmeniz gereken yerler bu koylar ve plajlardan ibaret değil. Yine de doğa ile iç içe ve güzelliğiyle sizleri büyüleyecek bir tatil yapmak istiyorsanız Fethiye otelleri ve bu lokasyonları mutlaka ziyaret etmeniz öneriliyor. Gelin, Fethiye’deki plaj ve koyları birlikte inceleyelim!

1.Kabak Koyu

Kabak Koyu
Kabak Koyu

Faralya Köyü sınırları içerisinde bulunan Kabak Koyu, sunduğu unutulmaz manzaralar ile görenleri adeta büyülüyor. Sunduğu güzellikler ile görenleri unutulmayacak manzaralar ve anılar yaşatan koya giriş için herhangi bir ücret ise talep edilmiyor. Koruma altına alınan 100 dağ olma özelliği taşıyan Babadağ’ı eteklerinde bulunan kabak koyu, Fethiye merkeze yalnızca 33 km uzaklıkta. Kabak Koyunun özellikle kamp yaparak vakit geçirmek isteyenler tarafından tercih edildiğini dile getirmek mümkün. Koya ulaşmak için Fethiye merkezden Faralya minibüslerine binebilirsiniz. Minibüsler ile yaklaşık bir saatlik yolculuk sonunda Faralya Köyü’ne ulaşabilir, ardından patikaya yürüyerek Konya ulaşabilirsiniz.

2.Patara Plajı

Patara Plajı
Patara Plajı

12 km uzunluğundaki plajı ve yer yer 200 ile 300 metre kadar derinliğe sahip olan denizi ile dikkat çeken Patara Plajı, incecik kumlar ile deniz keyfinin eşsiz bir seviyeye ulaşmasını sağlıyor. Patara Plajı ile ilgili dile getirilmesi gereken en önemli özelliklerin arasında nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının buraya yumurta bırakıyor olmaları var. Dolayısıyla çeşitli projeler ile korunma altına alınmış olduğunu söylemekte fayda var.

Plaja giriş için 2023 yılında kişi başı 120 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra plaj içerisinde şezlong ve şemsiye hizmetlerinden yararlanmak istiyorsanız da ücret ödemeniz gerekli. Kaplumbağaların doğal yaşam alanı olması sebebiyle ziyaret saatlerinizin kısıtlı olduğunu dile getirmek gerekiyor. Patara Plajında yalnızca 08:00 ve 20:00 saatleri arasında vakit geçirmeniz uygun görülüyor. 20:00 sonrası plaja girmek yasak ve bunun yanı sıra ateş yapmak ya da kamp yapmak gibi hayvanları korkutacak aktivitelerin kesinlikle yapılmamalı.

”Patara Plajı konum için tıklayın”

3.Karaot Plajı

Karaot Plajı
Karaot Plajı

Yanıklar Köyü sınırları içerisinde bulunan Karaot Plajı, doğa ile iç içe ve el değmemiş güzelliklerden yana tercih yapmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir lokasyon! Karaot Plajı ile ilgili verilmesi gereken en önemli bilgilerin arasında ise caretta carettaların yaşam alanı olması var. Bu özelliğiyle doğal sit alanı olarak belirlenmiş ve korunuyor.

Taşlık yapıya sahip olan sahili deniz ayakkabısı ya da terlik ile gittiğiniz takdirde çok daha konforlu bir deniz keyfi sunuyor. Plaja giriş için ücret ödemeniz gerekmiyor ancak içeride yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis veya işletme de bulunmuyor. Bunun yanı sıra duş ve tuvalet gibi imkânlar da mevcut değil. Dolayısıyla ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırlıklı gitmeniz gerekiyor!

”Karaot Plajı konum için tıklayın”

4.İnlice Halk Plajı

İnlice Halk Plajı yemyeşil bir orman yoluna ve çam kokularına ev sahipliği yapıyor. Geçmiş yıllarda kamp alanı olarak en çok tercih edilen lokasyonlardan biri olsa da günümüzde genellikle piknik ve mangal amacıyla kullananların sayısının daha yüksek olduğu görülüyor. Ancak plaj için gelenlerin sayısını azımsamak ise kesinlikle doğru değil. İnlice Halk Plajı oldukça büyük bir plaj. İhtiyaçlarınızı gidermek için belediye tarafından işletilen soyunma kabinlerini, duş ve tuvaletleri kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamanız içinde aile içerisinde hizmet veren işletmeler mevcut.

İnlice Halk Plajı’nda gireceğiniz deniz oldukça sığ olsa da aniden derinleştiğini bilmelisiniz. Dolayısıyla eğer yüzme konusunda yeterince deneyimli değilseniz ya da çocuklarınız ile gidiyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Piknik için uygun masaları da ev sahipliği yapan plajda piknik yaparak keyifli bir gün geçirmek ise oldukça ideal bir aktivite. Belediyeye ait bir plaj olması sebebiyle giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

”İnlice Halk Plajı konum için tıklayın”

5.Katrancı Koyu

Katrancı Koyu
Katrancı Koyu

Fethiye denildiğinde akla ilk olarak eşsiz güzelliğiyle büyüleyen koylar geliyor. Doğayla iç içe olmanızı imkân tanıyan güzelliğiyle sizleri büyüleyecek koylardan bir diğeri ise Katrancı Koyu. Okaliptus ağaçları ile dolu ormanı, koyun en önemli özelliklerinden biri. Koy içerisinde vakit geçirebileceğiniz pek çok farklı işletme mevcut. Bunun yanı sıra plaj ve kamp alanlarını değil sahipliği yapıyor. Dolayısıyla günübirlik ziyaret etmek yerine tatil süreciniz boyunca konaklayabileceğiniz bir lokasyon olduğunu söylemek mümkün.

Koya giriş için ücret ödemeniz gerekmese de tabiat parkı ve sunulan hizmetler için ücret ödemeniz gerekiyor. Fethiye ilçesinden Göcek kalkışlı servislere binerek Katrancı Koyuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

6.Kıdrak Plajı

Kıdrak Plajı
Kıdrak Plajı

Ölüdeniz içerisinde bulunan Kıdrak Plajı Fethiye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken lokasyonların başında bulunuyor. Milli parklar sahasında yer alması sebebiyle giriş için 120 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Kıdrak Plajı içerisinde tuvalet, duş ve soyunma kabinleri hizmeti alabileceğiniz çeşitli işletme ve tesisler mevcut. İnce çakıl bir yapıya sahip bir denizi bulunuyor olsa da ayaklarınızı rahatsız etmeyeceğini söylemek gerekiyor. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletmelerin mevcut olması ise hazırlıksız gitseniz bile konforlu ve keyifli bir gün geçirmeniz mümkün hale getiriyor. Ancak deniz çok kısa süre içerisinde derinleşiyor. Dolayısıyla yüzme bilmeyenler ve çocuklar için yeterince uygun olmayabilir.

7.Çalış Plajı

Çalış Plajı

Fethiye’nin doğal güzelliklerine sahip koylarında keyifli vakit geçirmek istiyor ancak merkezden uzaklaşmak istemiyorsanız Çalış Plajı ya tam size göre! Uzun ve geniş bir kumsala sahip olan dolayısıyla yürüyüş yolu olarak da tercih edilen plaj, Fethiye’nin merkezinde konumlanıyor. Giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek olmayan plaj halk plajı kategorisinde bulunuyor. Ancak plaj içerisinde bulunan şezlong ve şemsiyeleri kullanmak isterseniz işletmeleri belirli tutarlarda ücret ödemeniz gerekiyor.

Çalış Plajında sakin ve huzurlu bir gün geçirmek istiyorsanız sabahın erken saatlerinde ya da akşam saatlerini tercih etmelisiniz. Ücretsiz olması ve merkezi konumu sezon boyunca kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapmasını sağlıyor.

”Çalış Plajı konum için tıklayın”

8.Ölüdeniz

Ölüdeniz

Türkiye’de pek çok farklı lokasyonda göz alıcı kumsallar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak güzel kumsalları ile dikkat çeken ve görenleri adeta hayran bırakan Fethiye, bu konuda rakiplerine oldukça geride bırakıyor. Her yıl güncellenen dünyanın en iyi plajları listesinde kalıcı bir konuma sahip hale gelen Ölüdeniz, yalnızca yerli değil yabancı turistler tarafından da Türkiye’ye gelinmesini sağlayacak kadar eşsiz bir güzelliğe sahip.

2023 yılı için Ölüdeniz’e 100 TL ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Giriş için ödediğiniz ücrete aracınız için otopark ücreti de dahil tutulur. Ölüdeniz’de vakit geçirirken plajları tercih edebilir, su sporları yapmak için işletmelerden yana tercih yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra çok sayıda butik otelde sezon boyunca Ölüdeniz’de hizmet vermeye devam eder.

”Ölüdeniz konum için tıklayın”

9.Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi

Doğal güzelliği ile yalnızca yerli değil yabancı turistler tarafından da en çok dikkat çeken lokasyonların arasında Kelebekler Vadisi var! Ölü denizin en güzel yerlerinden biri olan Kelebekler Vadisi, yalnızca Türkiye için değil dünya için de en kıymetli doğal destinasyonlardan biri. El değmemiş bir doğaya ve eşsiz manzaraları sahip vadi, özellikle kamp yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Ölüdeniz’den kalkan tekne turlarını tercih ederek Kelebekler Vadisi’ni günübirlik ziyaret edebilirsiniz. Bireysel olarak ziyaret etmek isterseniz 2023 yılı için kişi başı yaklaşık 20 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Birinci derece doğal sit alanı olarak kurulan kelebekler vadisi tırmanış, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstremler yapmak isteyenler adına da oldukça ideal bir lokasyon. Özellikle kamp için tercih edildiğini dile getirmek gerek.

”Kelebekler Vadisi konum için tıklayın”

10.Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu içerisinde bulunan plaj kullanıldığı süre dahilinde kum taşınarak plaj haline getirilmiş olma özelliğine sahip. Hem kamp alanı hem kafe ve otoparka ev sahipliği yapıyor olması ise içerisinde keyifli vakit geçirmeyi mümkün hale getiriyor. Ancak koya giriş için belirli bir ücret ödemeniz gerektiğini söylemek gerekiyor.

Fethiye’ye yaklaşık 4 km uzaklıkta bulunan Aksazlar Koyu, Keçiler Köyü’ne bağlı. Hem dolmuş hem de özel araçlar aracılığıyla Ulaşabileceğiniz Aksazlar Koyu, düğün ya da parti gibi organizasyonlar içinde sıklıkla tercih edilen bir lokasyon.

11.Büyük Boncuklu Koyu

Taş ve kumla karışık bir plaja sahip Büyük Boncuklu Koyu, mutlaka deniz ayakkabılarınız ile ziyaret etmeniz gereken bir koy. Koyu içerisinde duştan tuvalete şezlongdan kabine kadar çeşitli hizmetlerden yararlanabileceğiniz işletmeler bulunuyor. El değmemiş bir doğa içerisinde keyifli bir tatil geçirmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken Büyük Boncuklu Koyu arasında kamp yapma imkânı da sunuyor. Büyük boncuklu koyuna ulaşım için özel aracınızı tercih edebilirsiniz. Eğer tercihiniz toplu taşım araçları ise Kumluca Fethiye otobüslerini kullanarak koya ulaşmak mümkün!

”Büyük Boncuklu Koyu konum için tıklayın”

12.Küçük Boncuklu Koyu

Boncuklu Koyu küçük ve büyük olmak üzere ikiye ayrılıyor. Büyük Boncuklu Koyu’na komşu lokasyonda bulunan Küçük Boncuklu Koyu, giriş için herhangi bir ücret talep edilmeyen koyların arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra koy içerisinde hizmet veren işletmelerin oldukça cüzi miktarlar talep ettiğini dile getirmek gerek.
Fethiye’nin batısında bulunan Küçük Boncuklu Koyu’na ulaşmak için merkezden 4 km kadar gitmeniz gerekiyor. Özel aracınız ile ulaşım sağlayabileceğiniz bu koya merkezden kalkan dolmuş ya da limandan kalkan tekne turları aracılığıyla da ulaşım sağlamak mümkün.

”Küçük Boncuklu Koyu konum için tıklayın”

13.Kuleli Koyu

Kuleli Koyu
Kuleli Koyu

Keçiler mevkiinde bulunan Kuleli Koyu ve içerisinde bulunan Kuleli Plajı, gözlerden uzak ve sakin bir tatil yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Kuleli Koyu, kadınlar plajı olarak kadınlara özel ayrı bir bölüm sunuyor. Bunun yanı sıra erkek ve kadınların bir arada tatil yapabilmelerine imkân tanıyan bir bölüm olduğunu da dile getirmek gerekiyor. Kuleli Koyuna giriş için 80 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Koy içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için tercih edebileceğiniz çeşitli işletme ve tesisler bulunuyor. Kum ve çakıl karışık yapıya sahip sahile, temiz ve berrak suyla buluşuyor ve sizlere eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

14.Gemile Koyu

Gemile Koyu, Gemile Plajı ya da Gemile Koyu olarak adlandırılan bu koy; Fethiye’nin Kayaköy mevkiinde konumlanıyor. Gemiler Adası manzarası sunan bu koya ulaşmak için bol virajlı ve ormanlık bir yol kullanmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra gemiler koyuna yapılan tekne turları aracılığıyla da koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş için 50 TL ücret ödemeniz gerekse de içeride ücretsiz vakit geçirebileceğiniz alanlar olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak ve daha konforlu bir gün geçirmek istiyorsanız değişen aralıklarda ücret ödemeniz gerekiyor. Kamp yapmak yasak olsa da eşsiz güzellikteki denizi keyifli bir gün geçirmeyi mümkün hale getiriyor!

15.Günlüklü Koyu

Fethiye için eğlencenin merkezi olduğunu dile getirmek yanlış olmayacağı gibi eğer tatil anlayışınız huzurdan yana geçiyorsa sizler için eşsiz bir seçenek! Günlüklü Koyu huzurlu ve sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin favori lokasyonlarının başında geliyor. Günlüklü Koyu özellikle çocuklu aileler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Küçük Karga Tabiat Parkı içerisinde bulunan Günlüklü Koyu’na ulaşmak için Yanıklar dolmuşunu tercih edebilirsiniz. Yeşil bir ormanın içerisinde bulunan masmavi deniz kamp yapmak için de Günlüklü Koyu’nu ideal lokasyonlardan biri haline getiriyor.

”Günlüklü Koyu konum için tıklayın”

16.Akmaz Plajı

Doğaseverlerin ve tatilini kamp yaparak geçirmek isteyenlerin favori lokasyonlarından biri olan Akmaz Plajı, Fethiye’nin en sevilen turistik lokasyonlarından biri. Plaj içerisinde tuvalet, soyunma kabini ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcut. Dolayısıyla herhangi bir hazırlık yapmadan gitmiş olsanız bile keyifli bir gün geçirmeniz mümkün. Bunun yanı sıra plajın özellikle kamp yapmaktan hoşlananlar tarafından yoğun bir ilgi gördüğünü dile getirmek gerekiyor.

”Akmaz Plajı konum için tıklayın”

17.Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı
Kumburnu Plajı

Ölüdeniz Lagünü olarak da adlandırılan Kumburnu Plajı, çam ormanları ve masmavi denizi ile görenleri kendine hayran bırakacak güzellikte manzaralar sunuyor. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve otopark gibi imkânlar bulunuyor. Böylelikle hem konforlu hem de doğa ile iç içe bir gün geçirmek mümkün hale geliyor. Denizden yana tercihinizi sakin ve dalgasız bir deniz ile yapmak istiyorsanız Kumburnu Plajı tam size göre!

Plaja giriş için herhangi bir ücret ödemeniz talep edilmiyor. Ancak içeride çeşitli işletmeler tarafından verilen hizmetlerden faydalanmak istiyorsanız belirli ücretler ödemeniz gerekiyor. Muğla’dan Fethiye veya Ölüdeniz’e giden servis ve otobüsler ile Kumburnu Plajı’na ulaşabilirsiniz.

”Kumburnu Plajı konum için tıklayın”

18.Mavi Mağara

Mavi Mağara
Mavi Mağara

Muğla ilinin Fethiye ilçesi sınırlarında bulunan Mavi Mağara Ölüdeniz’de yaklaşık 2 km mesafede konumlanıyor. Jeolojik dönemde deniz ve rüzgâr sebebiyle aşınan dolayısıyla doğal bir yapı haline gelen Mavi Mağara, Soğuk Su Mağarası ismi ile anılıyor. Suyun dibinden denize bağlanan mağara delikten içeriye giren ışık ile unutulmaz bir manzara sunuyor. İsmini almasını sağlayan özelliği ise tek hücreli deniz yosunlarına sahipliği yapıyor olması.

Mavi Mağara içerisinde yüzebileceğiniz büyüklükte bir havuz mevcut. Tek girişi olan mağaranın içerisine küçük tekneler girebiliyor. Mağaraya ulaşmak için tercih edebileceğiniz tek yöntem ise deniz ulaşımı. Mağaraya giriş ücreti ödemeniz ise gerekmiyor!