Eylül 9, 2024

Türkiye yaz tatili bakımından benzersiz destinasyonlara sahip bir ülke. Bunlardan biri olan Muğla ise, değişen tatil ihtiyaçlarını başarıyla karşılayan pek çok tatil beldesine sahip. Özellikle sezon boyunca en kalabalık zamanlarını yaşayan Muğla’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri ise Köyceğiz. 

Büyüleyici göllere, dünya çapında ünlü plajlara ve tabiat harikalarına ev sahipliği yapan Köyceğiz, mavi ve yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunuyor. Farklı konseptler ile hizmet veren Köyceğiz otelleri ise bütçenize ve tatili anlayışınıza uygun bir konaklama deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Köyceğiz seyahatinde mutlaka görmeniz gereken pek çok yer bulunuyor. 

Köyceğiz’de gezilecek yerler:

  1. Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyoları
  2. Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları
  3. Dalyan
  4. Eski Köyceğiz ve Köyceğiz Sanat Sokağı
  5. Yuvarlakçay
  6. Toparlar Şelalesi
  7. Ölemez Dağı
  8. Ağla Yaylası
  9. Sülüngür Gölü ve Gökbel
  10. Ekincik Köyü gibi noktalar yer alıyor. 

Köyceğiz’e ulaşmak için öncelikle Muğla’ya gitmelisiniz. Bunun için hava ya da kara yolu kullanabilirsiniz. Herhangi bir yöntem ile Muğla’ya ulaştıktan sonra minibüsler, otobüsler veya araç kiralama hizmeti ile Köyceğiz’e ulaşım sağlayabilirsiniz. 

1.Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyoları

Yaz turizmi adına önemli bir şehir olan Muğla’nın tek özelliğinin bu olduğunu söylemek doğru olmaz. Köyceğiz’in ve Muğla’nın en önemli özelliklerinden biri sahip olduğu kaplıcaları. Kaplıca suyu kaynakları ile şifa arayan insanları yıl boyunca kendine çeken Köyceğiz’de en çok ziyaret edilen kaplıcalardan biri ise Sultaniye Kaplıcaları. 

Merkeze 25 kilometre uzaklıkta bulunan Sultaniye Kaplıcaları 39 derecelik sularının içerisinde bulunan kalsiyum, radon, sülfür ve radyoaktif maddeler ile çok sayıda hastalığa şifa olur. Cilt sorunları başta olmak üzere çeşitli problemlerin çözülmesi için ziyaret edilen Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyoları hem yaz hem de kış aylarında oldukça hareketli. Kaplıca etrafında her bütçeye uyum sağlayan termal oteller açık ve kapalı termal havuzlar ve aile banyoları bulunuyor. 

”Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur Banyoları konum için tıklayın”

2.Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları

Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları Türkiye’nin en bilinen tarihi hazinelerinden birisi. M.Ö.4 yüzyılda, Karya uygarlığı döneminde kurulduğu tahmin edilen, kaya mezarları gibi etkileyici bölümlere sahip olan Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları, 152 metre yüksekte, sarp kayalar içerisinde oyularak inşa edilmiş.

Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları’nın iç bölümlerini gezmek istiyorsanız zorlu bir tırmanış yapmanız gerekir. Bununla birlikte etrafında bulunan hamam, tapınak ve mabet gibi bölümleri de gezebilirsiniz. Özellikle gün batımı saatlerinde benzersiz manzaralara sahip olan bu sebeple en kalabalık zamanlarını yaşayan Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları, sezon boyunca oldukça yoğun.

”Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarları konum için tıklayın”

3.Dalyan

Köyceğiz seyahati esnasında Muğla’nın ilçelerinden bir diğeri olan Dalyan’ı ziyaret etmeniz öneriliyor. Birbirine oldukça yakın olan bu iki tatil beldesi, sezon boyunca en kalabalık zamanlarını yaşıyor. Tıpkı Köyceğiz gibi doğal güzellikleri ve turistik olanakları ile ön planda olan Dalyan, değişen tatil ihtiyaçlarını başarıyla karşılıyor. Dalyan seyahati sırasında mutlaka görmeniz gereken yerler:

  • Radar Tepesi,
  • Ekincik Plajı,
  • Çandır Tepesi,
  • Kaptan June’un Kulübesi

”Dalyan konum için tıklayın”

4.Eski Köyceğiz ve Köyceğiz Sanat Sokağı

Huzurlu bir atmosferde keyifli vakit geçirmek istiyorsanız merkeze 18 km uzaklıkta bulunan Eski Köyceğiz’e bir şans vermelisiniz. Ortaca ile Köyceğiz arasında konumlanan ve ilçenin ilk yerleşim alanı olan Eski Köyceğiz, geçmiş yıllardan bugüne kalan tarihi yapıları, yüzlerce yıllık köy evleri, çam ve zeytin ağaçları ile oldukça seviliyor. Tepelik alanlarından gün batımı ve gün doğumunu izleyebileceğiniz Eski Köyceğiz, Sanat Sokağına da yer veriyor. Alışveriş yapmak, rengarenk tezgahlarda keyifli vakit geçirmek ya da akşam yürüyüşleri gerçekleştirmek istiyorsanız ziyaret edebileceğiniz Köyceğiz Sanat Sokağı, süs eşyaları satın almak için ideal. Eski Köyceğiz ve Köyceğiz Sanat Sokağı etrafında Muğla’nın meşhur yemekleri ve lezzetlerini deneyebileceğiniz farklı restoranlarda bulunuyor. 

5.Yuvarlakçay

Yuvarlakçay Köyceğiz gezilerinde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. El değmemiş doğal güzelliklerine rağmen gelişmiş turizm olanaklarına sahip olan Yuvarlakçay, merkeze 15 km uzaklıkta. 

Çay kenarında bulunan kır bahçeleri, yöresel mezeler tadabileceğiniz balık restoranları ve piknik yapmanıza imkan tanıyan mesire alanları ile huzurlu bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz Yuvarlakçay, su üstüne kurulu salıncakları ile ünlü. Köyceğiz seyahati esnasında doğa ile iç içe olmak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmenizi önerdiğimiz Yuvarlakçay konaklamak isteyen ziyaretçiler için butik otellere, bungalovlara ve donanımlı kamp alanlarına da ev sahipliği yapar.

”Yuvarlakçay konum için tıklayın”

6.Toparlar Şelalesi

Keyifli bir yaz günü geçirmek ve unutulmaz fotoğraflar çekmek istiyorsanız Köyceğiz’de gitmeniz gereken yerlerin arasında Toparlar Şelalesi bulunuyor. İlçe merkezine 7 km uzaklıkta olduğu için kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Toparlar Şelalesi sarp kayalar arasından, 4 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sular ile büyüleyici bir güzellik sunuyor.

Toparlar Şelalesi üzerine kurulan salıncaklar ve ipler, fotoğraf çekmek için oldukça ideal. Bununla birlikte şelale etrafında çam ormanları arasında piknik yapabileceğiniz mesire alanları da bulunuyor. Sıcak yaz günlerinde sevdiklerinizle serin havada piknik yapmak için tercih edebileceğiniz mesire alanları, ihtiyacınızı karşılayacak işlevsel eşyalarla rahat piknik yapmanızı sağlıyor. 

”Toparlar Şelalesi konum için tıklayın”

7.Ölemez Dağı

Muğla’da gezilecek yerler arasında gelen Ölemez Dağı, Sultaniye beldesinin eteklerinde kurulu. En önemli özelliği ise volkanik bir dağ olması. Deniz seviyesinden 750 metre yükseklikte bulunan, Köyceğiz’de yapılan trekking turları, dağ bisikleti, kampçılık ve dağcılık aktivitelerinin ana merkezlerinden biri olan Ölemez Dağı, benzersiz manzaralara da ev sahipliği yapar. Köyceğiz Gölü’nü kuşbakışı izlemek, gün batımı ya da doğumu saatlerinde benzersiz manzaranın fotoğrafını çekmek istiyorsanız ziyaret etmeniz gereken Ölemez Dağı, yaz aylarında yamaç paraşütü gibi etkinliklere de ev sahipliği yapar.

”Ölemez Dağı konum için tıklayın”

8.Ağla Yaylası

Köyceğiz’de yer alan bir diğer doğal cennet ise Ağla Yaylası. Bölgenin en sevilen rekreasyon alanları arasında gelen ve çam ağaçları arasında gizlenmiş mesire alanları ile piknik yapmak için ideal olan Ağla Yaylası, yaz ayları boyunca en hareketli zamanları yaşar. Küçük bir gölet etrafında inşa edilmiş donanımlı kamp alanları ve bungalov otelleri ile kalabalıktan uzakta, huzurlu ve sakin bir tatil yapmak için de tercih edilebilir. Oksijen seviyesi çok yüksek olduğu için yıl boyunca ziyaret edilen Ağla Yaylası  trekking turları ve fotoğraf safarileri için de oldukça uygun.

”Ağla Yaylası konum için tıklayın”

9.Sülüngür Gölü ve Gökbel

Köyceğiz’e ait benzersiz güzellikler arasında bulunan Sülüngür Gölü ve Gökbel, doğa ile iç içe olmanıza yardımcı. Sülüngür Gölü’nün hemen yanında bulunan Gökbel, çam ormanları arasında hizmet veren butik oteller, bungalovlar ve donanımlı kamp alanları ile Köyceğiz’in en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden birisi. Türkiye’nin en yaşlı kayalarına ev sahipliği yaptığı için dünyanın her yerinden gelen jeoloji meraklılarını ağırlayan Gökbel, Sülüngür Gölü’nün muhteşem manzaralarını ziyaretçilerine sunar. 

Sülüngür Gölü, Ege Denizi’ne oldukça yakın konumda. İlkbahar ve sonbahar aylarında düzenlenen doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Sülüngür Gölü, Dalyan Boğazı’nın bir parçası. 2 km genişliğinde 1,5 km uzunluğunda olan Sülüngür Gölü, yemyeşil sarp kayalar arasında benzersiz bir manzaraya sahip.

”Sülüngür Gölü ve Gökbel konum için tıklayın”

10.Ekincik Koyu

Muğla’nın en güzel koylarından biri olarak ele alına Ekincik Koyu, özellikle yat turizmciliği için oldukça önemli. Muğla’dan kalkan yat turlarının en sevdiği mola noktalarından biri olan Ekincik Koyu, bölgenin en lüks restoranlarına da ev sahipliği yapar. Üstün kalitede hizmet veren restoranlarda keyifli akşam yemekleri yemek ve doğayla iç içe olmak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken Ekincik Koyu, sezon boyunca oldukça hareketli.

”Ekincik Koyu konum için tıklayın”

11.Gökçeova Göleti

Sandras Dağı eteklerinin çevresinde bulunan Gökçeova Göleti Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden birisi. Onlarca acı ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan, Köyceğiz seyahatini çok daha keyifli hale getiren Gökçeova Göleti deniz seviyesinden 1750 metre yükseklikte yer aldığı için en sıcak yaz günlerinde bile serin kalmayı başarıyor.

Merkeze 25 km uzaklıkta yer alan Gökçeova Göleti’ne şahsi aracınız ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Vahşi yaşam zenginliğine ve bakir doğal güzelliklere ev sahipliği yapar Gökçeova Göleti, piknik yapmak için bir mesire alanına da sahip. Yalnızca yaz değil, kış aylarında da ziyaret edilen Gökçeova Göleti, Köyceğiz’in sembollerinden birisi durumunda.

”Gökçeova Göleti konum için tıklayın”

12.Sarsala Koyu

Sarsala Koyu Köyceğiz’de yapılan doğa yürüyüşü ve tekne turlarının ana merkezleri arasında. Yeşil ve mavinin her tonunu görmeye imkan tanıyan Sarsala Koyu, en çok ziyaret edilen Ege koylarından biri. Çam ve zeytin ağaçları tarafından sarılan büyüleyici sahili ile keyifli bir deniz günü geçirmek için ideal olan Sarsala Koyu’nda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz turistik işletmeler de bulunuyor. Bununla birlikte donanımlı kamp alanları, balık restoranları, mesire alanları da Sarsala Koyu’nda sizleri bekliyor. Sarsala Koyu’nda fotoğraf çekerek bu anları ölümsüz hale getirebilir ya da bakir güzellikler arasında keyfidir deniz günü yaşayabilirsiniz.

”Sarsala Koyu konum için tıklayın”

13.Aşı Koyu

Köyceğiz seyahati esnasında bakir, el değmemiş çok sayıda güzellik ile karşılaşacağınızı bilmelisiniz. Bunlardan biri olan Aşı Koyu Muğla’da düzenlenen tekne gezileri ve dalış turlarının değişmez adresi. Yemyeşil bir koy olan Aşı Koyu merkeze 40 km uzaklıkta. Sert rüzgarlardan korunduğu için doğal bir liman görevi gören ve havuzu andıran sularda şnorkelle dalış yapmak için en ideal yerlerden biri Aşı Koyu, benzersiz bir deneyim sunar. Uzmanlar ile tüplü ya da tüpsüz dalışlar yaparak su altı dünyasını keşfedebilir, tepelik alanlarından gün doğumu ya da gün batımını izleyebilirsiniz. Küçük bir restoran ve teknelerin yanaşabileceği iskeleye ev sahipliği yapan Aşı Koyu, sezon boyunca en çok ziyaret edilen koylar arasında.

”Aşı Koyu konum için tıklayın”

14.İztuzu Plajı

Türkiye’nin en ünlü plajlarından biri olan İztuzu Plajı Köyceğiz’de yer alıyor. Toplamda 4,5 km uzunluğu ile keyifli bir lokasyon olan İztuzu Plajı, ince kumlu bir sahile ve balık sürülerini bile görebileceğiniz, cam berraklığında bir denize sahiptir. Yılın belirli bir döneminde deniz kaplumbağalarına da ev sahipliği yapan İztuzu Plajı halk arasında Kaplumbağa Plajı ismiyle de anılıyor. 

Çam, zeytin ve meyve ağaçları ile dolu, keyifli bir plajda tüplü veya tüpsüz dalışlar yapmak için tercih edebileceğiniz İztuzu Plajı, merkezden kalkan otobüslerle 45 dakika uzaklıkta bulunuyor. İztuzu Plajı doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarileri için de ideal.

”İztuzu Plajı konum için tıklayın”

15.Topgözü Kanyonu

Köyceğiz tabiat harikaları ile çevrili. Dolayısıyla seyahatiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken pek çok doğal güzellik bulunuyor. Doğa gezileri, kampçılık, kayak, tırmanma veya fotoğrafçılık gibi aktiviteler için de ideal bir yer olan Köyceğiz’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi Topgözü Kanyonu.

Endemik bitki türlerine, 400 metre yüksekliğe sahip sarp uçurumlara, sıcak yaz günlerinde serinleyebileceğiniz derelere ve vahşi yaşam zenginliğine ev sahipliği yapan Topgözü Kanyonu, ekstrem sporlar için de uygun. Donanımlı kamp alanlarında çadır yaparak doğa ile iç içe bir seyahat deneyimi yaşayabileceğiniz veya tertemiz derelerde yüzebileceğiniz Topgözü Kanyonu, Köyceğiz’de ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında. 

”Topgözü Kanyonu konum için tıklayın”

16.Delikli Ada

Yalnızca Köyceğiz için değil, Muğla içinde en önemli adalardan biri olan Delikli Ada, Muğla ve Köyceğiz’de düzenlenen tekne gezilerinin en sevilen adresi. Atiye Burnu’nun alt bölümünde, Köyceğiz Limanı’nın doğu girişinde bulunan Delikli Ada küçük bir ada olmasına rağmen bakir güzellikleri ve zengin balık çeşitliliği ile dikkat çekici. 

Uzmanlarla birlikte düzenlenen tüplü ya da tüpsüz dalışların ana merkezlerinden biri olan Delikli Ada, yaz aylarında gelen yatlar sebebiyle oldukça hareketli. Delikli Ada’ya seyahat ederken plaj çantasında olması gerekenler arasında bulunan bikini ya da mayo, havlu, atıştırmalık ve şnorkel gibi eşyaları unutmamanızı öneriyoruz.

”Delikli Ada konum için tıklayın”

17.Sarıgerme Plajı

Muğla’nın en güzel plajlarından biri olarak değerlendirilen Sarıgerme Plajı merkeze yaklaşık 37 km uzaklıktadır. 7 km uzunluğunda, altın kumlarla süslü Sarıgerme Plajı, Türkiye’nin en uzun plajlarından birisi.

Mavi bayraklı Sarıgerme Plajı, her yıl binlerce turisti kendine çeker. Türkiye’nin farklı bir bölgesinde görmenin düşük bir ihtimal olduğu kum zambaklarına da ev sahipliği yapan, bu sebeple Türkiye’nin en özel plajlarından biri olarak değerlendirilen Sarıgerme Plajı, etrafında konaklama şansı yakalayacağınız farklı işletmelere de yer veriyor. Beş yıldızlı oteller, butik oteller veya apart oteller gibi farklı tatil anlayışlarına ve bütçelere hitap eden konaklama seçenekleri sayesinde siz de Sarıgerme Plajı’nın tadını çıkarabilirsiniz.

”Sarıgerme Plajı konum için tıklayın”

18.Sandras Dağı

Hem yaz hem kış aylarında Köyceğiz’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri Sandras Dağı’dır. Kış sporları ve dağcılık gibi aktiviteler için ideal olan Sandras Dağı, gün doğumu ve batımı saatlerinde benzersiz manzaralar sunar. Bahar aylarında Köyceğiz’de düzenlenen doğa yürüyüşlerinin ana merkezlerinden biri olan, doğa ile iç içe olmak isteyenler tarafından ziyaret edilmesi önerilen Sandras Dağı, yılın her mevsimi oldukça hareketli.

”Sandras Dağı konum için tıklayın”