Eylül 17, 2024

Hem yerli hem yabancı turistlere hitap etmeyi başaran popüler bir tatil lokasyonu olan Kuşadası, özellikle plaj ve koyları ile dikkat çekiyor. Çok sayıda mavi bayraklı plaja sahip Kuşadası, tertemiz havası ve yemyeşil ormanları ile de görenleri adeta büyülüyor. 

Verimli topraklarıyla uzun yıllardır isminden söz ettirmeyi başaran bir bölge, Adnan Menderes Havalimanı’na yalnızca 30 dakika mesafede bulunduğu için dikkat çekici. Konumu sebebiyle kolaylıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda yer alan Kuşadası, zengin yerel mutfak menüleri ve sıcak havasıyla yaz tatillerinin vazgeçilmezi! Kuşadası otelleri de geniş çeşitlilik sunduğundan burada plaj ve koyları keşfederken tatilinizi de en güzel şekilde geçirebilirsiniz.

Kuşadası’nda gezilecek yerler oldukça fazla çeşitlilik sunuyor. Eğer daha önce Kuşadası seyahati yapmadıysanız görmeniz gereken plaj ve koylar ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyor olabilirsiniz. Kuşadası seyahatinin her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından tercih ediliyor olmasını sağlayan en önemli özelliği hem eğlenceli hem de sakin koylara sahip olması. Tek gün içerisinde tekne turlarıyla birden fazla koy ve plajı inceleyebilir ya da yalnızca tek bir plaja giderek bütün gün keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kuşadası plajları ve koyları hakkında yaptığınız derlemeyi inceleyerek seyahatiniz esnasında mutlaka görmeniz gereken yerler ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Kuşadası Plajları ve Koyları Listesi

  1. Kadınlar Plajı 
  2. Sevgi Plajı
  3. Yılancı Burnu
  4. Kuştur Plajı (Pygela Plajı
  5. İçmeler Koyu
  6. Kavaklıburun Koyu
  7. Aydınlık Koyu
  8. Karasu Koyu
  9. Papaz Hamamı Plajı
  10. Güvercinada Plajı

1.Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı 
Kadınlar Plajı

Kuşadası’nın plajları ve koyları denildiğinde akla gelen ilk seçenek genellikle Kadınlar Plajı oluyor. Merkeze yaklaşık 3 km mesafede bulunan ve Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer alan Kadınlar Plajı, minibüsler yardımıyla şehir içeriden ulaşılabilecek bir lokasyonda. Tatil sezonunda çok kalabalık olan Kadınlar Plajında yer bulmak istiyorsanız mutlaka sabah erken saatlerde gitmeniz öneriliyor.

Osmanlı döneminde yalnızca kadınlar tarafından kullanılması adına tasarlanmış olması sebebiyle Kadınlar Plajı olarak anılan bu plaj günümüzde hem kadın hem de erkekler için hizmet veriyor. Plajın denizi oldukça sığ. Bu özelliği ile yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için de uygun. İnce kumlu sahili ve giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor olması Kadınlar Plajı’nın yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor.

2.Sevgi Plajı

Kuşadası’na 18, Aydın şehir merkezine ise 66 km uzaklıkta yer alan Sevgi Plajı; Davutlar mevkiinde konumlanıyor. Hem günübirlik hem de konaklama yapılacak seyahatler için oldukça ideal bir lokasyon olan Sevgi Plajı hem yerli hem yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi görüyor. Okaliptüs ağaçları sayesinde yaz mevsiminde bile gölge olan Sevgi Plajı 550 metre uzunluğa sahip.

Plaj etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayacağız birçok işletme bulunuyor. Berrak ve temiz bir denize sahip olmasını ise. Oldukça yoğun bir ilgi görmesi konusunda önemli bir rol oynuyor. Sevgi Plajı’na giriş için herhangi bir ücret ödemeniz ise gerekmiyor.

“Sevgi Plajı konum için tıklayın”

3.Yılancı Burnu

Yılancı Burnu

Minibüslerle ulaşılabilecek bir lokasyonda bulunan Yılancı Burnu birinci derece sit alanı olarak kabul ediliyor. Merkeze yakın konumda bulunuyor olmasına rağmen sakin ve nezih atmosferinden ödün vermiyor.

Güvercin Adası manzarasının muhteşem bir şekilde sunulduğu Yılancı Burnu, eşsiz denizi ile de dikkat çekiyor ve tercih ediliyor. Yılancı Burnunda Kuşadası’nın en ünlü beach clubları yer alıyor. Ancak bu tesisleri tercih etmek istemezseniz belirli bir kısmı halkın kullanımına açık olduğu için bu alanı da tercih edebilirsiniz.

Yılancı Burnu Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralamak için hizmet veren tesisler mevcut. Ancak duş ya da tuvalet gibi olanaklar Yılancı Burnu içerisinde mevcut değil. Kum ve taş karışımı olan deniz tabanı bazen deniz kestanelerine de yer verdiği için mutlaka deniz ayakkabılarınız ile girmeniz öneriliyor.

“Yılancı Burnu Plajı konum için tıklayın”

4.Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası’nın merkezine yalnızca 5 km mesafede yer alan Kuştur Plajı (Pygela Plajı), ismini yakınında bulunan Kuştur Tatil Köyü’nden alıyor. Antik dönemde Pygela Antik Kenti içerisinde bulunduğu için Pygela Plajı olarak da anılıyor.

1 km uzunluğundaki kumlu plajın belirli bir kısmı belediye tarafından işletiliyor. Plajda konforlu bir gün geçirmeniz için şezlong, şemsiye, duş ya da otopark gibi hizmetler veren işletmeler mevcut. Mavi bayraklı bir denize sahip Kuştur Plajı (Pygela Plajı), berrak ve sığ bir denizi sebebiyle yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Su sporları yaparak vakit geçirebilir, giriş ücreti alınmayan bu plajda hem ekonomik hem keyifli bir tatil yapma imkanı elde edebilirsiniz.

5.İçmeler Koyu

Kuşadası’nın Güzel Çamlı bölgesinde bulunan İçmeler Koyu bölgenin en turistik lokasyonlarından biri olma özelliğine sahip. İçmeler Koyu’nun özellikle yaz aylarında çok kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yaptığını mutlaka dile getirmek gerekiyor.

650 metre uzunluğundaki sahili ile dikkat çeken ve Dilek Yarımadası’nın Milli Parkı içerisinde bulunan İçmeler Koyu; mavi denizi ve yeşil çam ormanlarıyla eşsiz bir güzellik sunuyor. Özellikle yaz aylarında kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapıyor olmasına rağmen temiz ve bakir özelliklerini kaybetmiş olduğunu dile getirmek doğru değil. Bu duruma sebep olan en önemli etken ise koyun milli park içerisinde bulunuyor olması.

Koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama ya da duş ve soyunma kabini gibi hizmetler alabileceğiniz tesisler mevcut. Aracınız ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz İçmeler Koyu, park sorunu yaşamadan keyifli bir sahil günü geçirmenize imkan tanıyor.

“İçmeler Koyu konum için tıklayın”

6.Kavaklıburun Koyu

Milli parkın en uzun plajına sahip koyu olmasıyla dikkat çeken Kavaklıburun Koyu, 1 kilometrelik sahil şeridi ile dikkat çekiyor. Kavaklıburun Koyu, yerel halk tarafından Kalamaki Koyu olarak da anılıyor.

Kavaklıburun Koyu; misafirlerine şezlong ve şemsiye kiralama, duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmetleri sunan tesislere ev sahipliği yapıyor. Sessiz ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler tarafından tercih edilen koy, parlak ve berrak deniziyle görenleri cezbediyor. Altın renkli kumlarla kaplı olan plajına denize ayakkabılarınız yanınızda olmasa dahi girebilirsiniz.

Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde yer alan koylara milli parka giriş ücreti ödedikten sonra herhangi bir ücret ödemeden girmeniz mümkün. Milli parka kişi başı 23, otomobil ile 70 ve otobüs ile 690 TL ücret ödeyerek girebilirsiniz.

7.Aydınlık Koyu

Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde bulunan bir koy alanı olan Aydınlık Koyu, milli parkın en uzun koylarından biri olma özelliğine sahip. Yaklaşık 850 metreyi kapsayan geniş bir koy olan Aydınlık Koyu, oldukça temiz bir plaja ve berrak bir denize ev sahipliği yapıyor.

Denizaltı bitki örtüsünü daha yakından tanımak isteyenler için dalış aktiviteleri yapılan Aydınlık Koyu, yaz aylarının en sevilen Kuşadası koylarından biri. Koyda geçirdiğiniz vakti daha konforlu ve keyifli hale getirmek için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak adına hizmet veren tesisleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra koy içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama gibi hizmetler veren tesislerde bulunuyor.

“Aydınlık Koyu konum için tıklayın”

8.Karasu Koyu

Milli Park’ın en uç noktasında yer alan ve parkın girişinden tam 12 km uzaklıkta bulunan Karasu Koyu, bakir güzelliğini kaybetmemiş koylar arasında bulunuyor. Koyun denizi, oldukça berrak ve doğa ile iç içe bir plaja sahip. Çakıl taşları ve kumlar ile kaplı olan sahili, Karasu Koyu’nun en çok tercih edilen koylardan biri haline gelmesini sağlıyor.

Ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını gidebilmeleri adına gerekli hizmetleri sunan koy şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti veren tesislere de ev sahipliği yapıyor. Yeme içme ihtiyaçlarınız da dahil olmak üzere gün içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bulabileceğiniz bu koyda bir tesis mevcut. Bu özelliği ile hem konforlu hem keyifli bir yaz tatili geçirmenizi mümkün hale getiriyor.

“Karasu Koyu konum için tıklayın”

9.Papaz Hamamı Plajı

Şehir merkezine yalnızca 10 dakika yürüme mesafesinde olması, Papaz Hamamı Plajı’nın Kuşadası’nın en çok tercih edilen plajlarından biri olmasını sağlıyor. Güvercin Ada ve Yılan Adası Koyu’nun hemen girişinde yer alan ve Kuşadası’nın en sakin koylarından biri olarak anılan Papaz Hamamı Plajı, belediye tarafından temizlenerek halkın kullanımına açılmış bir yer. Belediye tarafından temizleniyor olması ise buranın ücretsiz olarak kullanılıyor olmasını sağlıyor.

Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için plajda hizmet veren tesislerden yararlanabilir ya da şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Taşlık ve kayalık bir yapıya sahip olması sebebiyle akvaryumu andıran Papaz Hamamı Plajı, Kuşadası’nın merkezinde denize girilebilecek en güzel yerlerin başında geliyor.

10.Güvercinada Plajı

Güvercinada Plajı
Güvercinada Plajı

Güvercinada Plajı için Kuşadası’nın simgesi olduğunu dile getirmek kesinlikle yanlış olmaz. Kayalıklardan oluşan deniz girişi ile görenleri kendine hayran bırakan Güvercinada Plajı’nın sağ tarafında hizmet veren bir restoran bulunuyor. Eğer kayalık sebebiyle denize girmekte zorlanıyorsanız restoranın merdivenlerinden denize daha kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

Uçsuz bucaksız bir manzara ile deniz keyfi yaşamanız konusunda sizlere olanak sağlayan Güvercinada Plajı’na giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak çevredeki işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralamak istiyorsanız belirli bir ücret ödemeniz gerekir. Bütün bir gün keyifli bir şekilde denizin tadını çıkarabilir ve akşam saatlerinde plajın yan tarafında bulunan restoran ve kafelerde harika bir yemek yiyebilirsiniz.

11.Yeşil Plajı

Kuşadası’nda bulunan en sakin ve en küçük plajlardan biri, Yeşil Plajı olarak biliniyor. Palmiye ağaçlarıyla çevrelenmiş ve yeşil ile mavinin en güzel şekilde bir araya geldiği bu plaj, sakin bir ortamda denizin keyfini çıkartmak isteyenler için ideal.

Ağaçların altında dinlenebilir, keyifli bir şekilde denize girebilir ya da sakin bir ortamda güneşlenebilirsiniz. Yeşil Plajı’nın Kuşadası’nın en çok tercih edilen plajlarından biri olmasını sağlayan en önemli özellikleri arasında ise ulaşımın kolay olması bulunuyor. Sık şekilde tercih ediliyor olmasına rağmen hafta içi oldukça sakin olduğunu dile getirmek gerekiyor.

İnce taneli kumlarla kaplı plajı ve kumlu deniz tabanı hafta sonlarında kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapmasına olanak tanıyor. Dalgasız denizcinin çabuk derinleşmiyor olması ise çocuklu aileler tarafından da yoğun bir ilgi görmesini sağlar. Yeşil Plajına giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Plaj içerisindeki tesislerden şezlong veya şemsiye kiralayabilir, içeride bulunan kafeteryadan yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

12.Uzun Plaj

Yabancı turistler tarafından Long Beach olarak da adlandırılan Uzun Plaj, Yavansu mevkiinden milli parka kadar uzanan sahili ile dikkat çeker. Plaj, üstünde farklı isimlerle anılan sahiller olsa da Uzun Plaj tamamına ev sahipliği yapıyor. Kuşadası’ndan kalkan minibüsler ile 25 dakikalık bir yolculukla Uzun Plaj’a ulaşmak mümkün. Plaja gidiş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Tamamen kumluk olan denizi ve 12 kilometrelik sahil şeridi ile keyifli bir sahil günü geçirmeyi mümkün hale getiren Uzun Plaj’ın denizi oldukça sığ. Az miktarda da olsa akıntılı bir deniz olduğunu ise dile getirmek gerekiyor. Uzun Plaj’ın denizi, genellikle 15:00 civarında dalgalanmaya başlıyor. Bu sebeple genellikle gündüz saatlerinde ziyaret ediliyor.

Kuşadası plajları ve koyları listemiz bu kadar! Fakat farklı destinasyonlarda bulunan plaj ve koyları merak ediyorsanız, Marmaris plajları ve koyları ve alaçatı plajları ve beachleri içeriğimizi okuyabilirsiniz.