Eylül 19, 2024

Lezzetli bir Tavuk Şinitzel tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Limon dilimleri (servis için)
  • Maydanoz (servis için)
  • Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yapılışı:

  1. Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin ve her parçayı hafifçe dövün.
  2. Bir kapta unu, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi karıştırın.
  3. Başka bir kapta yumurtaları çırpın.
  4. Bir başka kapta galeta ununu hazırlayın.
  5. Tavuk dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
  6. Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Tavuk dilimlerini kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
  7. Kızarmış tavuk şinitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  8. Servis tabağına almadan önce üzerlerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
  9. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!