Lezzetli bir Tavuk Şinitzel tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Limon dilimleri (servis için)
- Maydanoz (servis için)
- Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin ve her parçayı hafifçe dövün.
- Bir kapta unu, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi karıştırın.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın.
- Bir başka kapta galeta ununu hazırlayın.
- Tavuk dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
- Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Tavuk dilimlerini kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızarmış tavuk şinitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Servis tabağına almadan önce üzerlerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!