Kasım 21, 2024
kabak

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

3 saat

PİŞİRME SÜRESİ

90 dakika

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5kilogrambal kabağı(temizlenmiş hali)
  • 750gramtoz şeker
  • 2adetkaranfil
  • 1adetçubuk tarçın

Servisi için:

  • 2-3yemek kaşığıceviz içi

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabağını iri parçalar halinde kesin, içindeki yumuşak kısımları ve dışındaki tüm yeşil kısımları temizleyin. Her bir parçanın da birbirine yakın boyutlarda olmasına dikkat edin. Kabakları soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın.
  2. Geniş, kalın tabanlı ve fırına girebilen bir tencereye şekerin yarısından daha az kısmını koyun, kabakları önceden kabuk olan kısımları altta kalacak şekilde, üst üste getirmeden tencereye dizin.
  3. Kalan şekeri kabakların üzerine paylaştırın. Karanfiller ve tarçını koyduktan sonra kabakların üstüne ıslatılmış bir yağlı kağıt yerleştirip düz bir tepsi ya da bir kaç tabakla ağırlık yaparak kabakları oda sıcaklığında 2-3 saat bekletin.
  4. Kabaklar suyunu salınca ağırlıkları kaldırın ve tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde ocağa alın. İlk 15 dakika kaynamayı görene kadar yüksek ateşte pişirin. Ardından çok kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin.
  5. Fırını fansız olarak 120 derecede ısıtın. Pişen kabakların üzerine tabanda kalan şerbetten gezdirip tencereyi kapağı açık, kağıdı kaldırılmış şekilde fırına yerleştirin. Şerbet koyulaşıp bal kıvamına gelip, kabakların üstleri çok ince bir kabuk oluşturana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kabakları yerlerinden oynatmadan üstlerine şerbet gezdirin ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  7. Soğuyan kabakları dilerseniz ceviz ve üstüne şerbet gezdirerek servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir